torstai 25. kesäkuuta 2015

uusi aluevalloitus

Noin kuukausi sitten Iida kysyi haluanko lähteä rally-toko kisoihin, kun hänellä oli kolme paikkaa varattuna. Ehdottomasti lähden! Mutta mitä siellä pitää tehdä? Kuljet koiran kanssa tehtäväkyltiltä toiselle ja voit tehdä kaikki kevätjuhlaliikkeet, jotta saat koiran suorittamaan kyseisen tehtävän. Peace of cake!

Kesäkuun alussa Musnat-kennel päivillä Ritva oli ottanut rally-toko kylttejä mukaan ja teki meille harjoitusradan. Kävimme yhdessä radan läpi ja Ritva neuvoi miten kaikki kyltit suoritetaan ja kertoi muutenkin yleisesti säännöistä. Rohkeasti olimme ensimmäisenä suoritusvuorossa ja heti neljänneltä kyltiltä olisi lähtenyt 10 pistettä väärästä suorituksesta, kuudennelta toiset 10 pistettä, koska en saanut Mioa kiertämään selkäni takaa ja loput 10 olisi lähtenyt 7 kyltiltä jälleen ohjaaja virheestä. Hihnan kiristyksistä ja muusta sähellyksestä olisi lähtenyt vähintään 5 pistettä, joten peli oli siinä. Tämä tiputti maan pinnalle. Ei se laji ollutkaan niin yksinkertainen, miltä näytti. Eniten pitää olla oma pää kasassa, sillä kaikki on hyvin tarkkaa esim missä suunnassa kylttiä suoritetaan liike.

Koska jätän kaikki viime tippaan, niin myös sääntöjen lukeminen alkoi pari tuntia ennen kisoihin lähtöä. Harjoittelin Mion kanssa nopeasti selän takaa kierttämisen käskystä ja se sama hihnan kanssa ja ei muuta kuin matka kohti Poria voi alkaa.

Oltiin ajallaan paikalla pienen navigointi virheestä huolimatta ja minun rataan tutustuminen oli ensimmäisessä ryhmässä. Onneksi olin vasta kymmenentenä vuorossa ja pystyin katsomaan muiden suorituksia. Ulkona tein vielä pari kertaa radan kuivaharjoitteluna, etten ole niin riippuvainen kylteistä. Heti kun otin koiran autosta, meidät huudettiin sisään. Tässä kohtaa alkoi jännittää! Menimme lähtö pisteelle perusasentoon ja tuntui ikuisuudelta ennen kuin tuomari kysyi olenko valmis. Ensimmäisen tehtävän jälkeen jännitykseni katosi, kun Mio seurasi iloisena pikku-partiolaisena ja sen kanssa tuli niin tuttu ja turvallinen olo. Pystyin keskittymään rataan, kun tiesin että Mio kyllä tekee. Ainoa suuri moka sattui kun pyysin Mion eteen istumaan ja se jäi huomattavasti vinoon. Tein tehtävän uudestaan ja se onnistui kunnes lähdin lopussa suoraan kävelemään, vaikka piti pysähtyä perusasentoon. Loppu rata meni hyvin. Tulokset julkaistiin heti ja 83 pistettä eli ykkös tulos! Pisteitä lähti -10 väärin suoritetusta liikkeestä, -1 napsimisesta (mielestäni napsi vain ilmaa) ja -6 kontrollin puutteesta. En tiedä miten kontrollin puute arvioidaan, oliko se siitä, että korkea vire aiheutti painamisen ja keulimisen, mutta mun mielestä Mio oli hyvä :)
Oli kyllä hauska kokemus ja ehdottomasti haen Miolle ainakin RTK1:n. Voi olla, että nälkä kasvaa syödessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti