maanantai 13. heinäkuuta 2015

speciaalii

Mio aloitti kesän näyttelyt Tuusulassa. Kelpejä oli ilmoitettu 3 urosta ja 1 narttu ja kehä alkoi heti ysiltä. Tuomarina oli Leila Kärkäs.

Erinomainen tyyppi ja kokonaisuus. Erinomainen pää ja ilme. Tasapainoinen raajarakenne. Hyvä rintakehä ja eturinta. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomaiset liikkeet. Hyvä karva ja käytös.

Tähän mennessä parhaiten onnistunut seisominen, mutta liikkuminen ei ihan onnistunut pienessä kehässä. Mio oli valio luokan ainoa ja sai ERIn ja SAn. Parasuros kehässä Mioa vastassa oli vateraani ja Mio voitti. ROP kehässä Mioa vastassa oli Misty, jonka tuomari laittoi ykköseksi. Olin niin iloinen Mion hyvästä esiintymisestä, että VSP tuntui yhtä hyvältä kuin voitto. Oltiin Iidan kanssa luottavaisin mielin lähdössä seuraavan viikon erkkariin.

Lauantaina lähtö oli tarkoitus olla 5.30, mutta se siirtyi tunnilla eteen päin auton vaihdon ja kadonneiden avainten takia. Saimme silti kurottua aikaa kiinni ja olimme ajallaan Tuusulassa. Erkkari oli Laukaan KR:n yhteydessä ja minunkin on pakko mainita ystävälliset ja hommansa osaavat näyttelyasettajat. Molempina päivinä myös tarjouduttiin auttamaan tavaroiden kantamisessa.

Juniori- ja nuorten luokkaa en ehtinyt katsomaan, joten en tiennyt tuomarin linjaa. Kuulemma oli jättänyt SAn antamatta liian isoille koirille, joten tässä kohtaa alkoi jännittää, sillä tuomari mittasi jokaisen koiran. Avoimen luokan näin ja siellä kisasi Penne saaden ERIn. Tuomari sanoi avoimessa luokassa, että haluaa nähdä hyvää ja vaivatonta liikkumista, jossa on draivia ja juoksutti koiria todella paljon. Avoimessa luokassa tuomari sijoitti korkeuttaan pidempiä koiria, joten olin jo menettänyt toivoni Mion suhteen. Valio luokassa oli kaksi urosta ja Mio tuli toiseksi saaden ERIn ja SAn. Tuomari selitti valintansa, eikä maininnut mitään Mion korkeudesta, vaan että se on liian pitkä ja liikkuu liian suurella draivilla :D

maskulint huvud. pint allert uttryckt. väl burna öron. vacker ögonform, bra färg. bra stop. kunde vara något mer utfyllt under ögonen. bra skuldervinkle, något stel överarm. bra förbröst och kropp, kors. bra bröstdjup. välutvecklad bröstkorg. medelkraftig benstomme. tillräckligt vinklad. rör sig bra från sida, trängt bak och vid i fronten. bra päls.

Eikä Mio sijoittunut enää parasuros-kehässä. Onneksi oli vielä Nefi mukana, joka voisi vielä pelastaa päivän. Junnu narttuja oli kolme ja Nefi sekosi heti kehään mentäessä. Tuomarista. Ehkä täti vähän muistutti äitiä, mutta vaikka Nefi näki ettei tuomari ollut tuttu, niin silti se veti Nefiä puoleensa. Nefi oli ihan hämillään, eikä se tietenkään suostunut seisomaan hyvin. Tai ollenkaan. Onneksi sentään ravi kulki hyvin ja Nefi oli ainoa, joka sai ERIn. SAta ei tipahtanut, koska etuliike oli vielä löysä. Jouduimme kuitenkin vielä lopuksi ROP junnu-kehään ja koska uros oli saanut SAn, niin Nefi oli automaattisesti VSP.

Ei haitannut, vaikkei Mio pärjännyt, sillä ihana Didactis Cosmopolitan oli BIS! 

Olin varannut meille mökkimajoituksen, koska se oli kaikkein halvin. Tämä oli ihan paras, kun oli koiria mukana ja pääsimme saunaan ja uimaan. Yritän katsoa seuraavalle reissulle taas mökkimajoituksen.

Sunnuntaina kelpit ja belgit olivat täysin samaan aikaan ja jouduin itse kehään Mion kanssa. Lisäksi Iida oli vahingossa ilmoittanut Nefin AVOimeen luokkaan, eikä sitä saanut enää muuttaa. Minun oli tarkoitus esittää Iisa, joka on myös AVOimessa, mutta onneksi Jenni suostui Iisan kanssa kehään. Tuomarina oli Fransesco Cochetti ja kelpejä oli 24 kpl:tta. Pennellä Meni hyvin ja sai ERIn ja SAn. Mion kanssa ei mennt niin hyvin, sillä juostessa se hyppi ja haukkui, eikä edes seissyt hyvin. Mio sai kuitenkin ERIn, SAn ja oli PU2. Penne oli hienosti PU4!

Correct bite.masculine. good head and expression. good neck. a bit straight in front. correct topline and tail set. correct rear angulations. a bit loose in front movement. correct coat.

 Nefin seisoi paremmin kuin erkkarissa, mutta Iisan perässä juostessa sen häntä ja karvat nousi ylös. Nefi ja Iisa saivat molemmat ERIn ja kilpailuluokassa Nefi sijoittui toiseksi saaden SAn. Iisa tuli kolmanneksi. Parasnarttu-kehässä oli neljä koiraa ja Nefi tuli kolmanneksi. Nefi pelasti viikonlopun saaden ensimmäisen SERTinsä!

Kauko oli VSP ja pääsimme lähtemään kotiin ajoissa. Ja koska meillä jäi aikaa kotona, kävimme ottamassa Miosta ja Kaukosta kuvia. Ja noita kuvia katsoessa Mio on aina voittaja minulle <3



Kuvat on ottanut Emine Lundsten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti