Helmi

Rostaggen´s Esmeralda
Helmi tuli minulle 2 vuotiaana uudeksi harrastuskaveriksi, mutta sen luonne ei ole koskaan riittänyt viemään sitä eteenpäin missään lajissa. Helmi on erittäin ohjaajapehmeä ja herkkä koira ja sillä loppuu toimintakyky vaikka virhettä ei olisi tapahtunutkaan. Täysin vastakohta kelpien luonteelle, johon olen tottunut. Helmi on arjessa maailman helpoin ja ihanin koira, oikea "mamman mussukka", ja seurakoiran viran Helmi toimittaa täydellisesti: kaikki rakastaa sitä :)

Helmi tuli Ruotsista kahden veljensä kanssa Royal coctail-kenneliin jalostuskoiraksi, mutta pahan yläpurennan takia sitä ei käytetty jalostukseen. Helmi asui sijoituskodissa ja siellä puhjenneen allergian takia siitä jouduttiin luopumaan. Helmin kanssa ei oltu tehty mitään, jonka huomaa sen koulutettavuudessa: se ei osaa oppia kunnolla.

Helmi on pieni, vain 42,5 cm, joten agilityssä sillä on oikeus (onneksi) kisata medi-luokassa. Voi olla että alan kisaamaan vielä Helmin kanssa, sillä nyt vanhemmalla iällä sille on tullut parempi itseluottamus ja hermot ei petä. Helmi on kuin viini: paranee vanhetessaan =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti