maanantai 6. kesäkuuta 2016

Pennut ja näyttelyt

On jäänyt päivittäminen taas hetkeksi. Ollaan kisattu agilityssä ja rally-tokossa, mutta niistä ei kauheasti kerrottavaa riitä. Paitsi että ohjaaja voisi vähän tsempata. Agissa on tullut tuloksia 15-20 vp:een verran ja RT:ssa 2 x hylättyä tulosta. Olisi pitänyt kerrata säännöt ennen kokeeseen menoa, sillä koiralla oli ensimmäisellä radalla vääränlainen panta ja tokalla radalla ohjaaja töpeksi liikaa. Hakukokeeseen ehdin ilmoittaa Mion, mutta koe jäi taas kokematta, koska koira venäytti varpaan lenkillä.


Nefin kanssa oltiin Mynämäen ja Rauman näyttelyissä ja molemmista oli VSP ja viimeinen SERTi tarttui mukaan. Penne oli Mynämäellä ROP, sai viimeisen SERTinsä ja näin ollen valioitui!


Pari viikkoa sitten nappasin Hilpin kyytiin ja hurautin Jyväskylään M- ja N-pentutapaamiseen paimennuksen merkeissä. Kaikki Mion pennut ovat ihan mahtavia! Sosiaalisia, rohkeita ja luonnetta löytyy odotetusti. Todella positiivisia ja potentiaalisia pentuja! Kaikki pennut olivat rohkeasti mukana paimennuksessa ja osa väläytti kykyjä paimennukseen.


Alla olevat kuvat pennuista on ottanut Marjo Pitkänen
                                                           Never say never "Leia"
                                                           No gravity "Nola"
                                                          Nomen est omen "Oscar"
                                                           Nothing but gold "Stemma"
                                                           New hope "Toivo"
                                                          Name me moondance "Warre"
No speed limit "Hilpi"



Sunnuntaina lähdettiin Iidan ja Ilpon kanssa tallinnaan eestin voittajaan. Kelpeillä oli tuomarin muutos ja rodun arvosteli Tapio Eerola. Uroksia oli 4 kpl ja narttuja 2 kpl. Mio ja veteraani-uros, sekä molemmat nartut saivat ERIn ja SAn ja kaikille näille tuli titteli. Mio oli ihan täpinöissään, kun pääsi pitkästä aikaa näyttelyyn. Se pisti ihan ranttaliksi, eikä meinannut pystyä ravaamaan missään vaiheessa, kun oli niin niiiin iloinen olo. Kaikesta hulluttelusta huolimatta Mio oli ROP. Mio sai SERTin, joten siitä tuli nyt viron valio. Kauko oli myös ROP, joten jouduin Mion kanssa ryhmä-kehään. Sielläkin Miolla oli niin kova kiire että pari laukka-askelta sielläkin tuli. Jatkoon ei päästy, mutta kivaa oli olla Mion kanssa kehässä, kun se niin nautti esiintymisestä <3


Äidin luona asuvat Kamu ja Lyyti eivät voi kovin hyvin. Kamu liukastui talvella ja sen jälkeen sen takajalat ovat toimineet huonosti. Välillä ei ollenkaa. En nyt muista mitä kaikkea selkäkuvissa näkyi, mutta ainakin nivelrikkoa. Kamu elää vielä niin kauan kuin pystyy liikkumaan ilman kipuja. 
Lyyti oli laihtumisen takia verikokeissa ja sieltä haima-arvot olivat matalat. Hoitona on nyt syötetty sian haimaa ja tämä on auttanut, sillä haima-arvot olivat normaalit viimeksi. Viime viikolla, kun äiti meni kotiin, Lyyti tärisi selkä köyryssä. Eläinlääkärissä haima-arvot olivat normaalit, joten seuraavaksi epäiltiin selkä-kipuja. Ja selkäkuvissa löytyi yksi ylimääräinen lanne-nikama, luusiltoja, nivelrikkoa ja yksi nikama oli tiheämpää luu-ainesta. Lisäksi sydämestä kuului sivuääni. Nyt Lyyti on totaali levossa ja kovalla kipulääkityksellä. Sen loppuelämä tulee olemaan melko rajoitettua ja saa nähdä mihin suuntaan vointi menee.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti