tiistai 20. syyskuuta 2016

Erkkari

No nyt tulee päivitystä monen kuukauden edestä, kun jo toinen kirjoitelma tänään! Erkkari pidettiin tänä vuonna Tervakoskella ja ajankohdasta huolimatta saimme nauttia helteestä. Tuomarina kelpeillä oli Veli-Pekka Kumpumäki. Mion pennuista paikalla olivat pojat ja kolme tyttöä. Esitin Oscarin (Nomen Est Omen), joka tällä hetkellä on keskittynyt jalkojen kasvattamiseen. Tuomari huomautti tästä, kun sijoitti Oscarin kolmanneksi. Toivo (New Hope) tuli toiseksi ja Warre (Name Me Moondance) ensimmäiseksi ja molemmat saivat KP:n. Warre nappasi koko potin ollen BIS pentu! Tämä komistus on nyt Ruotsin ja Suomen erkkarin BIS-pentu!
Narttu-pennuissa esitin Hilpin, joka tuli toiseksi kera KP:n. Dana (Not For Sale) oli ensimmäinen, sekä voitti vanhemman narttu-pennun ja loppusijoitus VSP-pentu. Leia (Never Say Never) tuli kolmanneksi. Ja mikä tärkeintä, kaikki pennut olivat iloisia, reippaita ja helppo käsitellä!

Hilpin arvostelu: Hyvin tyttömäinen ja sopusuhtainen, rungoltaan solakka. Sopiva luuston vahvuus. Vielä kapea pää. Hyvin narttumainen ilme. Sopiva stoppi. Hyvin kiinnittyneet korvat. Seistessä hyvä ylälinja. Rintakehä vielä matkalla. Hyvä takaosa ja häntä. Vielä kovin epävakaat etuliikkeet ja liikkeessä turhan luisu lantio. Hyvä turkin laatu. Esiintyy iloisesti.

D. Nomen Est Omen "Oscar"




D. New Hope "Toivo"

D. No Speed Limit "Hilpi"
D. Not For Sale "Dana"

D. Never Say Never "Leia"
ROP D. Name Me Moondance ja VSP D. Not For Sale
BIS-pentu Warre
Valio-uroksia oli kuusi ja tiesin jo Mioa ilmoittaessa, ettei se pärjää tällä tuomarilla. Ei haitannut vaikka ilmoitin, sillä Mio esiintyi MINUN kanssani tosi hyvin. Olin ihan paniikissa treenannut monta viikkoa esiintymistä ilman hyppimistä ja haukkumista ja ryhdikkäänä seisomista. Frisbee oli taikasana tähän. Kuumuudesta huolimatta, jouduin laittamaan huivin ja takin sillä frisbee oli huivin alla piilossa ;) Mio oli valioluokan neljäs ja sai SAn, mutta PU-kehässä ei enää pärjännyt.

Mion arvostelu: Hyvät sivuliikkeet omaava, hyvin rakentunut uros, jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Hieman loiva otsapenger ja litteä kallo. Hyvät silmät ja korvat. Kaunis ylälinja. Hyvä rintakehän pituus. Sopiva luusto. Hyvät takakulmaukset ja häntä. Hyvä turkki. Esiintyy hienosti.








Valio urokset paremmuus-järjestyksessä


Mion odottama, superpalkka fresbee, kehän jälkeen.
Tuomarin linjaa seuranneena, minulla oli hyvät odotukset Nefille ja niin vain se olikin AVOimen luokan ykkönen! Luokassa oli yhdeksän koiraa, joten saa olla tyytyväinen. PN-kehässä ei sijoitusta. Nefi on ollut kolmessa erkkarissa ja aina luokkavoittaja.






Musnat Deeragun "Iisa" ERI
Skovfarmens chocolate miss misty "Nefi"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti