torstai 25. elokuuta 2016

Tottiskoulutuksessa

TPH järjesti kouluttajille Sari Kärnän koulutuksen ja pari päivää ennen tajusin ilmoittautua, kun ei ollut sille päivälle muutakaan suunnitelmaa. Ensin oli teoria-osuus, jonka jälkeen 2 x 15 min koulutus sessiota per koirakko. Halusin vinkkejä Mion korkeaan vireeseen, kun se alkaa edistämään ja keulimaan. Korkeassa vireessä Miosta tulee myös huolimaton käskyjen kanssa. Sari kysyi mitä teen tällaisissa tilanteissa ja sanoin laittavani Mion maahan rauhoittumaan. Tämä on ok, mutta Mio osaa rauhoittua samantien maassa ja osaa saman tien kiihtyä sataan kun pyydän sen uudestaan töihin. Joten tästä ei paljon apua. Sari neuvoi namista luopumisen ja tämä auttoi jo huomattavasti saamaan kierroksia alas. Tehtiin sivulla oloja ja parin askeleen seuraamisia ja palkka aina luopumisen kautta eli Mio joutui keskittymään että sai palkan.
Seuraavassa treenisessiossa Mio oli jo rauhallisempi. Otettiin A-esteen noutoa ja liike onnistuu pilkottuna palasiin, mutta kokonaisessa Mio ohittaa esteen takaisin tullessaan. Sari sanoi, että pitää ottaa appari mukaan, joka näyttää mistä pitää mennä, niin minun ei tarvitse näyttää.

Paljon tuli hyvi neuvoja myös muiden treenejä seuraamalla. Sunnuntaina on Juha Korrin kolutus ja kiva nähdä millaiset ohjeet saan häneltä vireen hallintaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti