torstai 4. helmikuuta 2016

Mio is going to be daddy

Nyt kun ultra sen vahvasti todisti, niin voin täälläkin hehkuttaa, että Miosta tulee isä! Astutus tapahtui jouluna kaksi kertaa eikä olisi voinut enempää mennä oppikirjojen mukaan. Molemmilla kerroilla viisi minuuttia tapaamisesta pari oli nalkissa. Pennut syntyvät viikolla 7.
Mio on nuori ja sillä on paljon vielä edessä harrastus-rintamalla, joten en ota kotiin pentua, vaikka mieli tekisi. Yksi narttu menee sijoitukseen :)

Mio ja Ceri

Ilmoittauduin Sonja Paavolan agilityn valmennus-kurssille ja kertoja on ollut jo kaksi. Ihanaa saada kelpi-ihmiseltä neuvoja ja näkemyksiä. Sonja osaa viedä meitä hyvin eteenpäin, kun tietää miten kelpin kanssa kannattaa toimia agilityssä. Ensimmäinen kommentti Sonjalta oli "Oho! En uskonut, että noin iso uros pääsee noin lujaa, sekä kääntyy ja liikkuu noin elastisesti". Jep, se yhdistettynä rämäpäisyyteen, tekee siitä vähän haastavan. Mio ei ohjaudu kuin bordercolliet, kun sieltä puuttuu pientä nöyryyttä, mikä tekee bortsuista helpommin ohjattavia ja kuuliasempia. Otettiin käyttöön lelupalkka, jota olen vältelly siinä uskossa, että Mio kiihtyy liikaa. Lelupalkka toimii nyt hyvin, kun vain heitän lelun Miolle ja annan sen juosta ja päästää höyryjä sen kanssa, enkä nostata virettä repimisleikeillä. Käännöksistä ja ohjattavuudesta tuli parempia. Lelusta luopumista pitää vielä palautella mieleen.
Yksi ongelma on esteiden suoritusvarmuus. Mio ei jää suorittamaan annettua tehtävää, jos lähden itse liikkumaan ehtiäkseni ohjata seuraavan jutun. Tässäkin vain vaadin sen suorittamaan annetun tehtävän ja huomauttamaan, jos Mio tulee komentamaan jalkoihin.
Olen pitänyt Miolla matalia rimakorkeuksia, koska sillä oli se varvasvamma ja toispuoleisuus. Nyt ongelma on, ettei Mio kasaa itseään hyppyihin, vaan painaa menemään etupainoisena. Miolla ei ole mitään kunnioitusta rimoja kohtaan, joten heti kun Mio tiputtaa riman, rata seis ja hyppy mennään uudestaan.
Mion kanssa on kiva treenata, kun se jaksaa tehdä toistoja ilman, että sen vauhti tai into laantuisi ja se kestää vaikka huomautan asioista.

Haku on ollut tauolla. Viime viikolla käytiin treenaamassa ja hyvin tekee. Pitäisi saada tottis hiottua ja eikun kokeeseen. :)

Tokoa en ole jaksanut treenata. Treenataan taas kun innostusta löytyy. Okei, pakkasilmojen aktiviteetiksi treenattiin kaukoja ja kapulan tuomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti