perjantai 13. syyskuuta 2013

Uus-vanha lajivaltaus

Olen kilpaillut ja treenannut aktiivisesti agilityssa kuusi vuotta sitten ja laji on muuttunut huimasti noista ajoista. En tiedä puoliakaan termeistä, joita käytetään eri ohjauskuviosta, joskus valssi, takaaohjaus ja persjättö olivat taikasanat, mutta nyt laji on edistynyt niin paljin, että noilla taidoilla ei pärjää. En ole uskaltanut opettaa Miolle paljon agilityn saloja etten vain luo ongelmia jo heti alkuun, sillä pienetkin hionosäädöt voi parantaa suoritusta  ja edesauttaa menestyksen kovatasoisessa porukassa. Tämän kesän olen treenannut omaa liikkumista ja rääkki-juoksulenkeistä on ollut apua oman ehtimiseni kanssa radalla. Helmi on saanut luvan olla kouluttaja minun treeneissäni ja parempaa opettajaa saa hakea. Jos olen vähänkin myöhässä ohjauksessa, Helmi katoaa paikalta. Kirjaimellisesti. Se vetää niin pahasti herneet nenään, että saan sen just ja just kovan maanittelun ja tsemppaamisen jälkeen uudestaan kentälle. Silloin kun oma ohjaukseni on ajoissa Helmi toimii kuin unelma ja se on pirun nopea. Kummankin kanssa ollaan harjoteltu ohjauskuvioita lenkkien yhteydessä metsässä puiden kiertämisillä. On muuten haastavaa, mutta toivottavasti työ joskus palkitaan.

Maanantaina osallistuttiin agilityn alkeiskurssin pääsykokeeseen, seura ATT. Kokelaita oli paikalla noin 24 ja kurssille valitaan korkeintaan 16 koirakkoa. Eilen tuli sähköpostia, että meidät on valittu kurssille! En tiedä kumpi meistä on enemmän täpinöissään asiasta :)

Haku-treeneihin ollaan päästy huonosti kesän aikana ja tuntuu ettei me edistytä ollennkaan. Päätin jo kerran vaihtaa jälkeen ja ollaan sitä treenattu nyt enemmän. Miolla vaan on selvästi lahjoja enemmän haku-uralle ja onneksi ollaan nyt päästy parina kertana treenaamaan ja tauko on tehnyt hyvää. Lähetykset onnistuneet ja koira juoksee suoraan. Viime treeneissä olimme kentällä pimeään aikaan ja treenasimme pistojen syvyyttä, hallittavuutta keskilinjalla ja risteilyjä. Mio nauttii lajista kun siinä saa juosta niin paljon (toiminnan miehiä). Jälki on tylsempää kun se on niin seesteistä, mutta välillä on hyvä harjoitella kärsivällisyyttä. Viesti kiinnostaisi todella paljon ja Miolla riittäisi varmasti toimintakyky ja hermot siihen, mutta meillä ei ole kakkos-ohjaajaa :(

Tokoa ollaan käyty ottamassa maltilla ja Mio tietää kun laitetaan ketjupanta kaulaan niin sitten tehdään hommia ja menee täysin työ-moodiin. Ollaan treenattu luoksetulosta pysäytyksiä kohteen kierron yhteydessä ja vielä ainakin on sujunut hyvin. Seuraamisessa ollaan tehty paljon pysähdyksiä ja käännöksiä. Takapään käyttö käännöksissä on edelleen huono, mutta on parantunut kuitenkin. Kaukokäskyjä ollaan treenattu sisällä ja matkaa pidennetty, niin että Mio on sängyllä tai sohvalla ja näin ollen sillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta tulla eteen päin. Seuraavaksi lisätään nouto ohjelmanumeroon.
Kuka tööttää?




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti