keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Loma loma loma

Toista loma viikkoa viedään ja ennen kuin loma edes alkoi, totesin neljän viikon olevan liian lyhyt. Jokaiselle päivälle on suunnitelmat valmiiksi. Eikö lomalla pitäisi rentoutua? Provinssista ja koko viikon kestäneestä juhannuksesta mökillä viettäessä on selvitty, joten loppu loma on siunattu treenaamiselle ja ennen kaikkea kisaamiselle. Tänään starttaan punton kohti Lapinlahtea, mökille, jossa hengataan vain me kolme Lauantaihin saakka. Lauantaista tuleekin kiva päivä, ainakin säätiedotteen (+26 c) ja aikataulujen osalta.


Lepposaa kesäfiilistelyy!

klo 6.45 alkaa joukkueiden ilmoittautuminen eli herätys on klo 4.00. Alokasluokassa on 91 koirakkoa ja me olemme Mion kanssa nro 67, joten meidän vuoro on iltapäivällä. Alokasluokkien arvioitu päättymisaika on 15.30 ja palkintojenjako 18.30! Noh, onneksi minua on vaunu-ikäisestä lähtien raahattu joka viikonloppu koko päivän kestäviin kisoihin. Satoi tai paistoi, läkähtyi tai paleli, olen selvinnyt ja osaan varautua. Autoon on pakattu jo retkituoli, puoliteltta, pressu ja häkki. Kylmälaukkua ja sen sisältöä unohtamatta.


Pojat malttoivat hetken poseerata.

Kun tästä viikonlopusta on selvitty, jäädään odottelemaan seuraavaa viikonloppua. Perjantai aamulla auto (ei onneksi punto, johon on kilometrejä kertynyt rutkasti tämän loman aikana) starttaa kohti Helsingin satamaa. Siitä lautalla Viron maan puolelle ja samantien Pärnuun, jossa järjestetään ryhmänäyttely. Aikataulutkin julkaistiin alkuviikosta ja kelpejä on 5 kpl! Lauantaina ja sunnuntaina on KV näyttelyt. Varasin kaikkein halvimman ja lähimpänä Pärnua olevan yöpymispaikan maanantaihin saakka. Seuraavana viikonloppuna on Latviassa näyttelyt ja sitä ennen meillä ei ole suurempia suunnitelmia matkan suhteen. Liikutaan ihan spontaanisti Baltian maissa ja ollaan siellä missä on hyvä. Matkaan lähtee Aino, jolla ei ole koiraa mukana ja Iida, jolla on kaksi tervua. Iida on onneksi matkustanut autolla Virossa, Latviassa ja Liettuassa koiranäyttelyissä, joten meillä ei ole mitään hätää.

Pienen päänvaivan aiheutti Mion gulinaarinen ruokavalio, mutta sekin ongelma on jo ratkaistu. Mio ei ole koskaan minulla ollessaan syönyt kuivaruokaa tai mitään teollista eli on kasvanut täysin BARF-ruualla ja auta armias jos se joskus saa käsiinsä yhdenkin nappulan! Ulkona juostaan koko yö.
  Ulkomaan matka kestää yli viikon ja sen ajan tuore-ruoat on mahdottomuus säilyttää syömäkelpoisina. Ensimmäisen viikonlopun toki syötän ruoan tuoreena. Olen käyttänyt ziwipeak-tuotteita herkkuina, mutta jotkut rikkaat ihmiset syöttävät sitä koiralleen arki-pöperönä, miksei myös Mio pärjäisi sillä viikon, vaikka se vähän kirpaiseekin lompakossa. Tämän lisäksi löysin mustista&mirristä alennuksesta kaiken maailman kuivaliha-tuotteita, eikä niitä tarvitse paljon syöttää kun ovat täyttä tavaraa kevyessä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti