sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Punainen kelpi ja musta helmi

The Red Dog and The Black Pearl
 
Vuokrasin tiistaina Red dog-elokuvan, joka on tositapahtumiin perustuva tarina kelpiestä. En muista koska olisin viimeksi itkenyt leffaa katsoessa, enkä varmaan olisi itkenyt jos koira olisi jonkun muun rotuinen ollut :D Katsottiin leffa äidin luona ja sitä ennen käytiin lenkillä ja aksasin kummankin koiran kanssa.
Aluksi ei ollut tarkoitus Helmin kanssa tehdä, mutta se oli niin pirteällä päällä että päätin kokeilla miten se kulkee. Ja Helmihän kulki! Jäin hölmistyneenä jälkeen, kun Hemmi kirmasi täysillä kolmen hyppysuoran ja putkeen. JEE! Se on nyt löytänyt sisäisen atleettinsa penkkiurheilijan sijaan.
 
Ja sitten Mio. Agility on sen geeneissä =D Olen aiemmin ottanut vain putkea sen kanssa ja tällä kertaa otin ohjausta kolmen hypyn kanssa, jossa rimat 5 cm korkeudessa. Ensin äiti piti kiinni Miosta, menin hypyn taakse, HYPPY ja repimispalkka. Sama meni kahden ja kolmen hypyn kanssa. Koitin välillä herkkuja palkkana, mutta lelu oli selvästi kivempi. Seuraavaksi treenattiin niin että äiti meni lelun kanssa hypyn taakse ja minä lähetin. Ja sama kahden ja kolmen esteen kanssa. VAU! Miten mä sitten joskus pysyn Mion perässä, kun sillä nyt jo on tollanen vauhti :)
 
I rent a red dog movie last tuesday and I dont remember when I have been cried when I watch movie. It´s only because the movie is story of kelpie =) I watched the movie with mum and before that we walked with dogs and I did agility with both dogs.
First was Helmi because she have a great attitude in this moment. Helmi did it and enjoy. JEE! She run very fast and I even stay behind her =D Maybe we can competition in agility in future! 
Mio was second and we do jump training (about 5 cm) where was three jump in straight line. First mum keep Mio and I go after jump with toy. He did It! Next two and three jump and Mio did! WOW! Agility is in Mios genes =D Next I run with Mio, mum was after three jump with toy. And Mio did it with hard speed! 

 En ole saanut aikaseksi ajaa Miolle montaa jälkeä. Ensimmäisen tein Mion ollessa 10 viikkoa. Se tajusi homman heti ja ajoi keskittyneesti ja rauhallisesti. Toinenkin kerta meni hyvin, vaikka vierestä kulki koiria. En tehnyt niin pitkiä jälkiä ja jäljen päässä oli kanan kaula palkaksi. Tämä oli ehkä virhe, sillä seuraavaksi se alkoi kiirehtimään jäljellä. Sen jälkeen jälkien teossa on ollut taukoa Mion kennelyskän takia. Pitäisi koittaa miten se nyt ajaa jälkeä, hidastaa sitä ja jättää kunnon palkka pois päästä. Tien myös makkararuutua, jotta se keskittyisi haistelemaan eikä vain etenemään täysillä. /

 We have done just few track-train. First and second time Mio did intensive and calm working even there were dogs which walked past. I have done short track and after this there were been his dinner. Now Mio know that there is food and rush with tracking :S I Hava done 1 m x 1m flattened space where is food. In this place Mio have to focused and he didin´t rush to finish.
Mio ja keppi/ Mio and stick
 
Soitin Turun palveluskoira-yhdistyksen henkilölle, joka vetää aloitteleville koirille haku-kurssin, onko kurssilla vielä tilaa. Ikävä kyllä kurssi oli jo täynnä, mutta menen huomenna ilman koiraa seuraamaan treenejä. Äiti on Lyytin kanssa ryhmässä ja voin mennä Lyytin kanssa treeneihin aina silloin kun äiti on töissä. Piäisi joku haku porukka saada kasaan, että päästäisiin Mionkin kanssa treenaamaan./
 I saw the searching-course for yuong dog and I called if there is open place for us. There´s no but I go tomorrow to watch these train without dog. My mum and Lyyti are in this course and I can training with Lyyti when mum cant be there. I need a group where I can training with Mio.
 
Torstaina oli tottis treenit Kaisan luona ja tällä kertaa paikalla oli meidän lisäksi Ulpu (Kelmi Liinan Likka ). Otettiin jääviä liikkeitä yhtä aikaa, jotta tulee häiriötä treenaamiseen. Tötteröt oli laitettu suoraan linjaan ja tötterön kohdalla käskettiin koira istumaan. Koska en ole tehnyt Mion kanssa jääviä liikkeitä minun tuli samaan aikaan, kun käsken koiran istumaan, kävellä paikoillaan, jotta koiralle tulee heti mielikuva että pitää pysyä paikallaan vaikka ohjaaja liikkuu. Palkkasin koiran ja siirryin sen eteen, edelleen nostellen jalkoja, palkkaus ja takaisin koiran viereen ja siitä uusi seuraaminen ja istuminen. Tämä tehtiin n. 5 kertaa ja viimeisen jälkeen lähdettiin juoksemaan täysillä koiran kanssa ja leikittiin paljon. Leikkimisen jälkeen sama toiseen suuntaan ja tötteröiden kohdalla koira menee maahan ja viimeisen jälkeen leikitään.
Seuraamisessa treenattiin käännöksiä: loivia ja kulmia. Otettiin Mion kanssa imutuksella ja niin kuin aina, koirassa ei ole mitään vikaa, minun pitää opetella hallitsemaan oma kroppani, jotta koira pysyy oikeassa kohdassa käännöksissä.
Viimeisenä otettiin esteitä ja ihan vain niiden ylitystä lelun kanssa ilman mitään käskyjä. Aluksi Mio ohitti ovelana hypyn, ollaanhan me treenattu siivekkeen kiertoa agilityssä, mutta lopuksi ymmärsi jotain minun räpellyksestä ja ylitti esteen. A-este laitettiin ihan matalaksi ja sen Mio suoritti ihan täysillä :)
Viime kerralla Onnille ja tällä kertaa Ulpulle ammuttiin, joten Mio saa siinä samalla aina treeniä siitäkin. Ei se koskaan ole laukauksista tai muistakaan äänistä välittänyt, mutta hyvä että oppii että PK-kentälläkin paukkuu./
Last thursday we have obedience-training and there were only Mio and Ulpu (Kelmi Liinan Likka). We trained stopping middle of the heelwork. First was sitting in ewery mark which are straight line and we do it in same time with Ulpu. In this way Mio learned to do work even there is other dogs near. And Mio focused all the time :) First heelwork, I said "sit" and stop but still keep on moving (like a walking) and I give candy for Mio and go front of him. Then I go back beside of Mio and heelwork. This exercercise about 5 times and after last times we start run, play and have fun. Next the same excercise but the dog go down on the mark.
Then we trained turn in heelwork. Mio do well (as allways) but I have to learn move my own body in movement.
Last we do jumping a hurdle and A-barrier with low height. This excercise was only playing and just have fun without command.
It is a great that in obedience-trainig Mio hear a sound of shooting and learn to do work even there shooting. Mio don´t care about shooting or other big sounds.
Mio and his girl-friend Suffe :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti